JADŁOSPIS 25.03 – 27.03
PONIEDZIAŁEK
Żurek z jajkiem
(skład: woda; wywar warzywny; żurek; ziemniaki; jajka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300 ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)-260g
Kotlet mielony
(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta {mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy} ; jajka ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)-100g
Surówka wielowarzywna
(skład: warzywa; sól; jogurt )-100g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250ml
WTOREK
Rosół z makaronem
(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)-260g
Bioderka
(skład: bioderka kurze ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)-100g
Buraki
(skład: buraki; ocet; cukier; sól; )-100g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
ŚRODA
Zupa fasolowa
(skład : woda; wywar warzywny; fasola Jaś; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz ; majeranek)-300ml
Makaron z truskawkami i jogurtem
(skład: makaron :woda; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ; sól; truskawki; jogurt naturalny, cukier)-250g
Herbata
(skład: woda, herbata, cukier)-250ml
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie