JADŁOSPIS 25.03 – 27.03

PONIEDZIAŁEK 

Żurek z jajkiem

(skład: woda; wywar warzywny; żurek;  ziemniaki; jajka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet mielony

(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta {mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy} ; jajka ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)-100g

Surówka wielowarzywna

(skład: warzywa; sól; jogurt )-100g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250ml

WTOREK   

Rosół z makaronem         

(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Bioderka

(skład: bioderka kurze ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)-100g

Buraki

(skład: buraki; ocet; cukier; sól; )-100g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250g

ŚRODA

Zupa fasolowa

(skład : woda; wywar warzywny; fasola Jaś; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz ; majeranek)-300ml

Makaron z truskawkami i jogurtem

(skład: makaron :woda; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ; sól; truskawki; jogurt naturalny, cukier)-250g

Herbata

(skład: woda, herbata, cukier)-250ml

SMACZNEGO
 

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top