JADŁOSPIS   15.04 – 19.04

PONIEDZIAŁEK

Zupa pomidorowa z makaronem          

(skład : woda; wywar warzywny; koncentrat pomidorowy:  koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól: natka pietruszki)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet schabowy

(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)100g

Kapusta biała zasmażana

(skład: kapusta biała; masło; mąka pszenna; cukier; sól; )-100g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250ml

WTOREK

Zupa ogórkowa    

(skład: woda; wywar warzywny; ogórki kiszone: ogórki ,koper, czosnek, chrzan, sól;  marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt naturalny)-300ml

Fasolka po bretońsku

(skład: fasola Jaś: koncentrat pomidorowy: kiełbasa; sól; papryka czerwona)-260g

Bułka grahamka

Herbata

(skład: woda; herbata; cukier )-250ml

ŚRODA

Krem z kalafiora

(skład :woda; wywar warzywny; kalafior ; marchew;  por; ziemniaki; seler; masło; sól; pieprz; mąka pszenna; jogurt)300 ml Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet drobiowy z serem

(skład: piersi kurze; groszek zielony;  bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)100g

Surówka z buraków

(skład: buraki; ; ocet; sól; )100g

Kompot

(skład: woda; śliwki ;cukier)-250 ml

 

CZWARTEK  

Zupa krupnik        

(skład: woda; wywar warzywny; kasza jęczmienna; ziemniaki; marchew;  seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml

Placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim 

(skład: ziemniaki; mąka pszenna; jajka; pieprz ;sól;  mięso wieprzowe ; papryka ; pomidory; cebula; przyprawy)-250g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)250ml

 PIĄTEK

Barszcz ukraiński z ziemniakami

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; kapusta biała; fasola Jaś ; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki)-300ml

Ryż z jagodami i jogurtem

(skład: woda; ryż; sól; jagody; jogurt naturalny; kwasek; cukier)260g

Herbata

(skład: woda; herbata ;cukier)-250ml      

 

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

Back to top