JADŁOSPIS 22.04-26.04
PONIEDZIAŁEK
Barszcz biały z ziemniakami
(skład : woda; wywar warzywny; żur; ziemniaki; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)260g
Gulasz wieprzowy
(skład: łopatka wieprzowa; olej; woda; sól; pieprz; czosnek; mąka pszenna )ok. 160g
Kapusta czerwona na ciepło
(skład: kapusta czerwona ; woda; ocet; sól; pieprz; masło ; mąka pszenna)100g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
WTOREK
Rosół z makaronem
(skład: woda; wywar warzywny; skrzydełka z kurczaka; marchew; seler; pietruszka; por; masło; sól; czosnek; pieprz; ziele angielskie; liść laurowy ; mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka ) -300 ml
Ziemniaki
(ziemniaki; koper; sól)-260g
Bioderko kurze pieczone
(skład: bioderka kurze; sól; papryka słodka; czosnek; zioła )-120 g
Marchewka
(skład: marchewka ;cukier; jogurt naturalny )-100 g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
ŚRODA
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
(skład: woda; wywar warzywny; kapusta kiszona; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml
Pierogi z twarogiem i jogurtem
(skład: pierogi z mąki pszennej z nadzieniem z twarogowym; jogurt)
Herbata
(skład: woda; herbata ;cukier)-250ml
CZWARTEK
Zupa brukwiowa z ziemniakami
(skład woda; wywar warzywny; brukiew; liść laurowy, ziele angielskie; seler; pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny, sól)300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)-260g
Gołąbki w sosie pomidorowym
(skład: łopatka wieprzowa; kapusta biła; ryż; jajka; koper; koncentrat pomidorowy:{ koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól} ; mąka pszenna; sól; pieprz; papryka; jogurt naturalny)-120g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
PIĄTEK
Zupa owocowa z makaronem
(skład: woda; makaron: mąka pszenna semolina 100% , może zawierać jajka; mieszanka kompotowa; jabłka; śliwki; wiśnie; woda; cukier; kisiel; mąka ziemniaczana)-300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Kotlet rybny w warzywach
(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; marchew, seler, pietruszka , por sól ;pieprz )-100g
Herbata
(skład: woda; herbata ; cukier)-250 ml
SMACZNEGO
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Jadłospis może ulec zmianie