JADŁOSPIS     17.06-18.06

PONIEDZIAŁEK 

Zupa ogórkowa    

(skład: woda; wywar warzywny; ogórki kiszone: ogórki ,koper, czosnek, chrzan, sól;  marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie; jogurt naturalny)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet mielony

(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta {mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy} ; jajka ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej)-100g

Surówka wielowarzywna

(skład: kapusta ;marchew; por )100g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)-250ml

 

WTOREK

Barszcz czerwony z ziemniakami        

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300ml

Placki ziemniaczane

(skład: ziemniaki; mąka pszenna; jajka; śmietana; jogurt naturalny; pieprz sól)-250g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)250ml

 

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

Jadłospis może ulec zmianie

Back to top