PONIEDZIAŁEK
Zupa szczawiowa z jajkiem
(skład :woda; wywar warzywny; szczaw( szczaw, sól ); ziemniaki; jajka; por; marchew; seler; masło; sól; pieprz
mąka pszenna; jogurt naturalny )-300ml
Ziemniaki
(skład: ziemniaki; koper; sól)-260g
Stek wieprzowy grubo mielony z cebulą
(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy) ; jajka ;sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej rzepakowy; cebula)-100g
Buraczki zasmażane
(skład: buraki; ocet; masło; mąka pszenna; sól; cukier )100g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250ml
WTOREK
Zupa jarzynowa
(skład: woda; wywar warzywny; ziemniaki; mieszanka warzywna; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz; jogurt naturalny )-300 ml
Racuchy drożdżowe z jabłkami i sosem truskawkowym / jogurtem
(skład: jabłka; mąka pszenna; drożdże; mleko ; jogurt naturalny ; cukier; olej rzepakowy ; truskawki )-300g
Herbata
(skład: woda; herbata ;cukier) -250 ml
ŚRODA
Zupa dyniowa z ziemniakami
(Skład: woda; wywar warzywny; dynia; ziemniaki; seler; pietruszka; marchew; por; masło; sól) -300 ml
Ziemniaki
(skład: ziemniaki; koper; sól)-260g
Kotlet schabowy
(skład: schab; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ) ; jajka ;sól ;pieprz; ; olej rzepakowy)100g
Kapusta zasmażana
(skład: kapusta biała; sól; masło; mąka pszenna )100g
Kompot
(skład: woda; owoce ; cukier)-250g
CZWARTEK
Zupa ogórkowa
(skład: woda; wywar warzywny; ogórki kiszone: ogórki ,koper, czosnek, chrzan, sól; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300 ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Pulpety wieprzowe w pomidorowym sosie
(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy) ; koncentrat pomidorowy (koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól cebula) ; sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej rzepakowy; woda; mąka pszenna)130g
Marchewka z selerem
(skład: marchewka ; seler; cukier; jogurt naturalny )-100 g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)250ml
PIĄTEK
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami
(skład: woda; wywar warzywny; kapusta kiszona; marchew; ziemniaki; seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g
Ziemniaki
(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)-260g
Kotlet rybny w warzywach
(skład: mintaj; bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy) ; jajka ; cebula; marchew; seler; pietruszka; sól ;pieprz; olej rzepakowy )-260g
Kompot
(skład: woda; owoce; cukier)-250 ml
SMACZNEGO
Jadłospis może ulec zmianie
Alergeny podkreślone na jadłospisie
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2.Skorupiaki i produkty pochodne.
3.Jaja i produkty pochodne.
4.Ryby i produkty pochodne.
5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6.Soja i produkty pochodne.
7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.
9.Seler i produkty pochodne.
10.Gorczyca i produkty pochodne.
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
13.Łubin i produkty pochodne.
14.Mięczaki i produkty pochodne.