JADŁOSPIS  19-26.02

PONIEDZIAŁEK 

Barszcz biały z ziemniakami

(skład : woda; wywar warzywny; żur; ziemniaki; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml

Łazanki z kapustą i kiełbasą

(skład: kapusta biała ;koper; kapusta kiszona: kapusta biała, sól, przyprawy naturalne; czosnek świeży, liść laurowy, ziele angielskie ; majeranek; czosnek; kiełbasa)-360g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250ml

 

WTOREK

Zupa krupnik        

(skład: woda; wywar warzywny; kasza jęczmienna; ziemniaki; marchew;  seler; pietruszka; por; masło; sól; pieprz; ziele angielskie;)-300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Kotlet schabowy

(skład: schab; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ;sól ;pieprz; ;olej)100g

Surówka z buraczków

(skład: buraki; sól; kwasek; cukier ) -100 g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250ml

 

ŚRODA

Zupa brukwiowa z ziemniakami          

(skład woda; wywar warzywny; brukiew; liść laurowy, ziele angielskie; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; jogurt naturalny, sól)300ml

Ziemniaki

(ziemniaki; koper; sól)-260g

Pulpety wieprzowe w pomidorowym sosie

(skład: łopatka wieprzowa; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; ; koncentrat pomidorowy { koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól cebula; sól ;pieprz; czosnek ;papryka; olej; woda; mąka pszenna)130g

Surówka z marchewki i pory

(skład: marchew; por; jogurt naturalny ; sól; kwasek; cukier ) -100 g

Kompot

(skład: woda; owoce ; cukier)-250ml

 

CZWARTEK

Barszcz czerwony z ziemniakami        

(skład : woda; wywar warzywny; buraki; ziemniaki; seler;  pietruszka; marchew; por; masło; sól; ocet; majeranek; ziele angielskie; cukier; pieprz; natka pietruszki, jogurt naturalny)-300ml

Racuchy drożdżowe z jabłkami i sosem truskawkowym

(skład: jabłka; mąka pszenna;  drożdże;  mleko ;cukier; olej ; truskawki )-300g

Herbata

(skład: woda/herbata /cukier)-250ml

 

PIĄTEK

Zupa fasolowa w pomidorach

(skład : woda; wywar warzywny; fasola Jaś; koncentrat pomidorowy: koncentrat pomidorowy 36-38% (84%),woda, sól; ziemniaki; jajka; por; marchew; seler; pietruszka; masło; sól; pieprz)-300ml

Ziemniaki

(skład: woda; ziemniaki; koper; sól)260g

Kotlet rybny z sosem pomidorowo warzywnym

(skład: mintaj; bułka tarta :mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy ; jajka ; cebula; sól ;pieprz/sos: pomidory w puszcze , marchew, por, cebula  )-180g

Kompot

(skład: woda; owoce; cukier)250ml

 

  

 

SMACZNEGO                                   

Alergeny podkreślone na jadłospisie

1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2.Skorupiaki i produkty pochodne.

3.Jaja i produkty pochodne.

4.Ryby i produkty pochodne.

5.Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6.Soja i produkty pochodne.

7.Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8.Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9.Seler i produkty pochodne.

10.Gorczyca i produkty pochodne.

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13.Łubin i produkty pochodne.

14.Mięczaki i produkty pochodne.

 

Jadłospis może ulec zmianie

 

Back to top